30 maj 2018
19:45

Fröjdens FK

Referat: Azalea BK - Fröjdens FK

Då var det dags för en ny match i division 6C. Denna dag gästade Azalea BK ett ivrigt Fröjdens FK som vunnit sina två senaste matcher med 8-1 i målskillnad.
Enligt väderprognoserna skulle den 29:e maj bjuda på värmerekord och olyckligtvis prickade meteorologernas kalkyler ganska rätt.
Fröjdens FK stod dock förbereda då den ansvarsfulle Mattsson delat ut Resorb både till höger och vänster innan matchstart.
Coach Darko valde att ställa upp med följande elva:

Paschim
Ludvig - Philip - Robin - Niclas
Calle - Mattsson
Simon - Bäckström - David
Naser

Azalea stod för avsparken och 19:45 när domaren blåste igång matchen stod temperaturen på hela 29 grader! Inledningsvis började motståndet rulla ganska fritt kring sin backlinje och Fröjdens FK hade svårt att ta sig in i matchbilden. Allteftersom tiden gick kröp Azalea närmre och närmre målområdet. Lite turligt lyckades de slutligen ta sig igenom via högerkanten och slå en låg boll in mot boxen. I ett tappert försök att få undan bollen fick Philip olyckligtvis en felträff vilket resulterade i ett baklängesmål. 0-1 till Azalea efter knappa 10 minuter spelade.

Fröjdens vägrade dock låta det tidiga målet påverka utan försökte gång på gång etablera ett eget spel. Efter en vunnen boll på mitten noterade Bäckström att motståndarnas målvakt stod en bit ifrån buren. Likt Xabi Alonso testade han en långboll mot mål men som tyvärr fångades upp i sista sekund.
Laget hade fortfarande svårt att skapa chanser vilket fick Naser att ta saken i egna händer och gav sig ut på en solo-räd via kanten. Skickligt nog kom han runt för att sedan leverera en fin pass tillbaka mot Calle som avlossade ett skott mot mål. Azaleas målvakt stod dock på tårna och kunde avvärja hotet.
Matchbilden var relativt jämn där bägge lag krigade utan att komma till några solklara chanser. En stund senare försökte Bäckström på en ny luring och slog en snabb frispark in i straffområdet till vår djupledslöpande högerback Ludvid. Ett skott avlossades men även denna gång var målvakten i vägen. Det vanligtvis bolltrygga Fröjdens hade fortsatta svårigheter att få till ett passningsspel vilket resulterade i ett par taktiska förändringar av Darko.
Efter ca 35 minuters spel i böljande värme valde Coach att ta in ett par pigga ben i matchen. Liess och Albin fick avlösa David och Viken på varsin kant. Tyvärr uteblev effekten och vid halvtid var det ett frustrerat Fröjdens som klev av planen.

(Undertecknad får här be om ursäkt för sitt dåliga minne av andra halvlek samtidigt som anteckningarna låg orörda vid bänken).

Efter halvtidsvilan var det Axels tur att göra ett inhopp med sin höjd och styrka. Matchbilden började nu svänga till Fröjdens fördel då laget lyckades kombinera ett bättre passningsspel i kombination med fina crossbollar mot vår långe "target" i anfallet.
Azalea BK fick se sig backa hem alltmer och i Fröjdens kändes det som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Närmast kom Axel som efter ett fint inlägg från högerkanten reste sig över motståndarnas backlinje för att sedan nicka bollen i ribban. Otur!
Laget fortsatte med samma intensitet större delen av andra halvlek samtidigt som Azalea tog till en mer defensiv taktik.
I slutfasen av matchen instruerade Coach Darko laget att övergå till en trebackslinje där kapten Robin fick kliva upp i anfallet likt Piqué i Barcelona.
De sista minuterna präglades av desperata långbollar mot motståndarnas straffområde. Turen var som sagt inte på Fröjdens sida denna kväll och resultatet 0-1 fick stå sig när domaren valde att blåsa i visselpipan för sista gången.

Sammanfattningsvis var det en första halvlek att glömma men en andra att komma ihåg. Laginställningen och den kollektiva viljan efter halvtid var dock något som Fröjdens ska vara stolta över trots förlusten.